2016. április 30., szombat

Bookhaul: Március - Április

Hello népek!

Bár áprilisban gyászosan kevés bejegyzés került ki a blogra, több okból kifolyólag (ki gondolta volna, hogy nem csak reading slump, de blogging slump is létezik?!), azért könyv vásárlás területén elég jól szuperáltam, főképp a Könyvfesztiválnak köszönhetően, ami hatalmas élmény volt! Rettentően örültem, hogy idén kijutottam, mert a tavalyi kihagyás nagyon nem esett jól. Rengeteg élménnyel, leszakadófélben lévő lábakkal és sok-sok könyvvel megpakolva hagytuk el a Millenárist, és mindjárt meg is mutogatom, miket szereztem be.

Úgy gondoltam, hogy két részre bontanám a hault, fesztes beszerzések, illetve ami véletlenül becsúszott. Egész jó voltam, úgyhogy ebből nincs sok, de majd úgyis mindjárt meglátjátok. Vágjunk is bele, és kezdjük a legnagyobb kupaccal, avagy amit össze sikerült vásárolnom a Könyvfesztiválon.

Az első "adagban", mint láthatjátok a sci-fi dominál. Naomi Novik: Rengeteg c. könyve kicsit kilóg a sorból ezen a téren, ugyanis az egy fantasy retelling, de miután csak az itt látható két keményborítós könyvet szereztem be, mindenképp egy képre akartam őket rakni.

A Galaxis útikalauz stopposoknak ezen kiadásával már évek óta szemezek, így ahogy megláttam a Gabo standjánál a szépségek között, azonnal tudtam, hogy itt a remek alkalom. Tipródtam egy sort, de aztán mégiscsak a szatyorba vándorolt. Jó ideje szeretnék már sort keríteni erre a sorozatra, mert hát mégiscsak egy sci-fi alapműről van szó, arról nem beszélve, hogy az összes idézet, amivel eddig összefutottam abban erősített meg, hogy Adams humora nagyon is nekem való. Nyáron tervezem olvasni.

Ami a másik régebbi megjelenést illeti, a Lucy - ami a Szivárgó sötétség második része - az egyetlen könyve On Sainak, amire még nem tudtam rátenni a kezem, szóval ezt nem hagyhattam ott. Ráadásul dedikáltatni is sikerült, úgyhogy teljes a siker! Szintén nyáron tervezem olvasni, mert a Scar élményére alapozva, ez nem az én vizsgáktól és alváshiánytól ködös agyamnak való könyv, így mindenképpen kicsit jobb állapotban szeretnék belekezdeni.

A. M. Aranth Oculus című regénye csak úgy véletlenül besikerült. Én Uszámára és Zsebire fogom, mert annyit beszéltek róla, hogy lehetetlenné tették azt, hogy csak úgy ott hagyjam. Na meg az is hozzájárul, hogy már tervezgetem egy ideje, hogy olvasok valamit az írótól, és beleültette a bogarat a fülembe, amikor megjegyezte, hogy hasonló a hangulata a Részlegesekhez. Természetesen, ha már ott rontottuk a levegőt a Főnix Könyvműhely standjának háza táján, ezt is gyorsan dedikáltattam, és volt akkora mákom, hogy pont jó helyre álltunk pletykálni, ugyanis így első voltam a sorban, ami hipp-hopp kilométer hosszúra dagadt.

Naomi Novik regénye, mint mondtam, egy fantasy retelling, ami nálam kb annyit jelent, hogy muszáj olvasnom. Rátesz egy lapáttal, hogy ez a kiadás könnyfakasztóan csodálatosan szépségesre sikerült, így nagyjából hatvan kört róttam a stand körül - szerintem már hülyének néztek - mire végül nem tudtam ellenállni, és beszereztem ezt is. Ja, és pozitívum: nem sorozat! Végre! Halleluja! Viszonylag hamar szeretnék rá sort keríteni.
 
Ezt a két szépséget a Twister Média kiadónak köszönhetem. A Hó, mint Hamut már nézegettem régebben is, mikor még nem jött ki magyarul - hogy a viharba ne nézegettem volna ezzel a borítóval -, de eddig még nem akadt a kezembe, úgyhogy nagyon örülök, hogy most mégis itt van a polcomon. Ezt szeretném a leghamarabb elolvasni, amint ideér a csomagom a koleszba a sok-sok könyvvel, ami nem fért be a bőröndbe.
Az Atlantisz Gén kijövetele elkerülte a figyelmemet, de ahogy a kiadósokkal beszélgettünk róla, és gyorsan átfutottam a tartalmat, egyből tudtam, hogy ez nekem való lesz, úgyhogy izgatottan várom, hogy elkezdhessem végre. Ha minden jól megy, hamarosan mindkettőről olvashattok a blogon!
Ez a szekció itt igencsak vegyes felvágott, műfaj - ügyileg. 
Itt egyetlen új megjelenést láthattok, ez pedig A nagy hajsza, Janet Evanovich és Lee Goldberg közös könyve, aminek az első részéért oda meg vissza voltam tavaly nyáron (értékelés itt). Ezt a szépséget már el is kezdtem, és előzetesen csak annyit mondanék: pont annyira veszettül szórakoztató, mint az első része. Vizsgaidőszakra tökéletes! Kicsit kilazulnak tőle az ember agytekervényei.

Dan Wells: Ruins - Romok című könyve már jó ideje kijött, de szégyenletes módon, eddig még nem sikerült rátennem a mancsaimat. Aki nem tudná, ez a Részlegesek trilógia lezáró kötete, én pedig megszállottan hatalmas fangirllé változom, hacsak szóba kerül Mr. Wells vagy ez a fantasztikus sorozat. Szóval ja, már nagyon ideje volt! Alig várom, hogy végre megtudhassam, mi lesz ebből az egészből! (Értékelés az eddigi részekről itt és itt)

Vivian Holloway kisregény sorozata rövid úton a szívembe lopta magát, és a kettő olyan függővéggel zárult, ami miatt sprinteltem megvenni a harmadik részét, csak hogy tudjam, mi a fene fog történni! A második részről még nem volt alkalmam írni, de ha szeretnétek tudni, hogyan vélekedek a Mesterkulcsról, itt megtaláljátok az értékelésemet.

Az utolsó könyv egy klasszikus - az egyetlen, amit a feszten beszereztem -, mégpedig Oscar Wildetól a Dorian Gray arcképe angolul. Ez suliba kell, szóval semmi extra, de nagyon örültem, hogy megtaláltam, mert szuper áron sikerült hozzájutnom, és amúgy is viszonylag sürgősen volt rá szükségem.

 És végül íme a csoportkép a könyvfesztes vásárlásaimról. Ahhoz képest, hogy úgy terveztem, csak három könyvet veszek... na de, tudjátok, hogy megy ez. Valahogy meg kellett magamat vigasztalnom, amikor összetört a kicsi szívem, hogy a Könyvmolyképző végül mégse jelentette meg a Napernyő Protektorátus következő részét, és hát ez lett belőle. A zsákmányolt könyvjelzőkből csak néhányat tudtam megmutatni nektek, ugyanis a többi nem fért rá a képre, de azért a személyes kedvenceimet itt láthatjátok.

Miután tudtam, hogy előzetes tervektől függetlenül, el fogok szabadulni a Könyvfesztiválon, ezért nagyon rendes gyerek voltam az azt megelőző másfél hónapban. Nos... magamhoz képest rendes, mindenesetre.
De még így is, amikor a Book People oldal leértékelte 5 fontra (!!!) a teljes Chaos Walking trilógiát Patrick Nesstől, képtelen voltam nem megrendelni a pakkot! 5 font!!! Emberek, az kb. 1300 forint. Még postaköltséggel is eszelősen jó üzlet volt, és hát nézzétek, milyen csodaszép! A Book People egyébként egy brit online könyves áruház, ahol szuper áron lehet könyveket beszerezni. Két hátránya van: 1) nagyon limitált a választék, szóval vagy sikerül kifogni valamit, ami éppen érdekel, vagy így járt az ember 2) bár szállítanak Mo-ra, a postaköltség húzós tud lenni. Mindenesetre megéri szétnézni, mert lehet, hogy még így is jobban jön ki az ember, abszolút helyzetfüggő. UK területén élő molyoknak pedig csak ajánlani tudom! Katt ide a honlapért.

Másik két beszerzésemről sajnos nem sikerült saját képet csinálnom, ugyanis én hülye elfelejtettem még itthon, és a koleszba pedig nem hoztam magammal őket. Mindenesetre a borítójukat azért megmutatnám nektek, és szólnék róluk pár szót.

James Clavell klasszikusa is régóta várólistás, bár a mérete kicsit rémisztő, de amikor megláttam az antikváriumban, hogy kemény 600 pénzért árulják a fenti kétkötetes kiadást, nem tudtam ott hagyni. Miután ez egy hosszabb lélegzetvétel lesz, otthon hagytam inkább, és majd nyáron nyugiban átrágom magam rajta.
Ez a könyv szintén csak úgy besikerült, mégpedig azért, mert botor módon betévedtem az Alexandrába, és megláttam a leakciózott könyvek között. Italo Calvino az irodalmárok egyik atyaúristene, így olvastam már tőle, főként esszéket. Nagyon szeretem a stílusát, és a mondandóját is, így amikor megláttam, hogy ezt a keményborítós szépséget 1500 forintért árulják, felhívásnak vettem keringőre. Fikciót még úgyse olvastam tőle, de ez a novellaciklusa (ami amúgy cirka 500 oldal) felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy majd szépen apránként átrágom magam rajta alkalomadtán.


Nos, ennyi lett volna a március-áprilisi book haul, remélem tetszett! Ti kijutottatok a Könyvfesztiválra? Na és miket vettetek?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Limk Related Widget