2015. október 15., csütörtök

Cover Reveal #2 Anne-Charlotte Voorhoeve: Liverpool Street

Ködös, őszi szép jó napot mindenkinek!

Megérkezett a második Cover Reveal a blogra, a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából! Egy Arany Pöttyös könyvről van szó, ami a második világháború ideje alatt játszódik.

2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Anne-Charlotte Voorhoeve gyönyörű regénye, a Liverpool Street. Izgalmas történet családról, hűségről, bűntudatról, szeretetről és mindenek felett a reményről.


A könyv adatai:


Oldalszám: 528
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Liverpool street
Fordító: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789632459950

Jegyezd elő Te is!

(Technikai megjegyzés: Az előjegyzés nem minősül rendelésnek. Előjegyzés esetén értesítést küldünk, amikor előrendelhetővé/rendelhetővé válik a könyv. Természetesen amint változik a könyv státusza, megrendelni is ezeken a linkeken lehet majd, nem fognak elavulni.)


illetve 

vess egy pillantást a könyv >>> molyos adatlapjára <<< és tedd a kívánság és/vagy várólistádra!

Fülszöveg:


„Ha Mamu engem egyedül akarna Angliába küldeni, megszöknék, és addig bujdosnék, amíg el nem megy a vonat nélkülem! Semmiképpen sem utaznék a szüleim nélkül…”

1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer zsidó fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is, hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.

Gondolatok:

Két másik könyv is eszembe jutott a tartalmat olvasva, az egyik a Könyvtolvaj - elég nyilvánvaló okokból kifolyólag, a másik pedig Jean Little: Victoria Cope naplója. Nagyon szerettem azt a könyvet kislány koromban, és bár csak nyomokban emlékeztet a Liverpool streetre, ott is központi téma az idegen családba való beilleszkedés. A fülszövegből úgy tűnik, hogy az érzelmi töltet mellett a cselekmény is nagy szerepet kap, ez pedig csak még inkább felkeltette az érdeklődésemet. Arról nem beszélve, hogy mostanság nagyon rákaptam a történelmi regényekre, úgyhogy alig várom, hogy olvashassam!

Ami a borítót illeti, a kiadó nagyon jó munkát végzett vele. Több külföldi kiadást is lecsekkoltam a neten, és a magyar igazán szépen sikerült. Örömmel tudnám a könyvespolcomon.

A szerzőről:


Anne-Charlotte Voorhoeve német díjnyertes szerző, aki azóta Amerikát is meghódította. Nem csupán regény-, hanem forgatókönyvíró is. Politológiát, amerikanisztikát és történelmet hallgatott Mainzban, ezután dolgozott is a tengerentúlon. Miután hazatért, lektorként helyezkedett el, emellett pedig maga is írni kezdett. Jelenleg Berlinben él, és innen hódítja meg olvasók millióinak szívét.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Limk Related Widget