2015. augusztus 31., hétfő

Amikor a Beépített szépség találkozik Castle-lel, A nagy svindlivel és elmennek teázni...

Kiadó: Maxim
Oldalszám: 308

Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O'Hare sorozat első kötete.

Emberek, ez a könyv vegytiszta szórakoztatás papírra nyomtatva! Azóta szemezek vele, amióta megjelent, de időbe tellett, ameddig sikerült megkaparintanom - ahogy az már lenni szokott. Annyi könyvvel szemezek állandóan, hogy Aragog összes pókszeme se lenne elég.

Na de, ez egyszer jól jött ki, hogy halogattam, mert ez volt A tökéletes választás a strandra! Vicces, könnyed, meg se próbálja magát komolyan venni, és ebben rejlik a varázsa. Bár őszintén, attól a pillanattól fogva, hogy megláttam Janet Evanovich nevét, teljesen biztos voltam benne, hogy halálra fogom röhögni magam.

Az alaphelyzetet nagyjából vázolja nekünk a szinopszis, de azt azért kényelmesen kifelejti, hogy Nick húzása, miszerint állást szerez... nos, ez egy kissé nagylelkű túlzás. Inkább azt mondanám, megfűzi az FBI-t, hogy feketén, mindenki tudta nélkül, elegánsan ne tartóztassák le, és cserébe a svindlijeivel olyan bűnözőket fülel le nekik, akiket a hagyományos módszerekkel nem tudnának elkapni. Ebben van nagy vonakodva segítségére Kate O'Hare. (Értsd, minden második pillanatban viszket a keze a pisztolyáért.)
"- Le van tartóztatva! - mondta Kate.
- Maga mindenkinek így szokott köszönni?
- Csak a nemzetközileg körözött szökevényeknek."
Valljuk be, ez a szitu nem újdonság, millióezer hasonló felépítésű ponyva kering a piacon. A zseniális karakterek azok, akik mindezt érdekessé teszik, na meg az a tény, hogy a macska-egér harc olyan mint a fekete. Soha nem megy ki a divatból.

Az illusztris Kate O'Hare nyomozónak nincs élete a munkáján kívül, és igazi megszállottként üldözi Nick Foxot, aki elbűvölően elviselhetetlen és nagypofájú, ámde veszedelmesen okos is. Ha engem kérdeztek, ez halálos kombó! A legjobb részei a könyvnek kétségtelenül a kettejük között zajló adok-kapok meccsek voltak. Rég röhögtem ennyit könyvön. Nick és Kate olyanok mint a tűz és az olaj. Elég egymásra pislogniuk, és máris BUMM.
forrás: tumblr

"Nick elmosolyodott, töltött négy pohár bort és felemelte a magáét.
- A nagy kalandunkra!
- Ez nem kaland - szólt rá Kate. - Hanem munka. Nem szórakozásból vagy haszonszerzésből csináljuk.
- A maga nevében beszéljen - mondta a férfi.
- Mindkettőnk nevében beszélek - vágta rá.
Nick Jessupra pillantott.
- Ez a nő mindig ilyen ingerlékeny reggelente?"
Viszont! Bár a kémia közöttük jó volt, szerintem a vége el lett kapkodva. Nem fogom lelőni annak, aki még nem olvasta, de az utolsó jelenet nekem kicsit korai volt. Tekintve, hogy ez sorozat, még bőven lehetett volna hagyni neki kifutási időt. Na de, majd meglátjuk, mi lesz a folytatásokban.

Kettejük kapcsolatán kívül is bőven van mit emlegetni, ugyanis a mellékszereplők többsége is bőven megér egy misét. A szedett-vedett banda, amit Nick összeszervez a svindli véghezviteléhez rendkívül színes, és többségében egész egyszerűen elmebeteg karakterekből áll. Willie, aki bármit képes elvezetni és egyszer még egy vonatot (!!!) is elkötött, Boyd, a túlságosan is elkötelezett színész, és így tovább... mindenki egy külön egyéniség, és mindemellett rettentő szórakoztatóak is. Hogy Kate apjáról már ne is beszéljünk!

Nem tudom, hova ragozzam még. Aki röhögni akar, ki szeretne kapcsolódni egy pár órára, és vidám hangulatban eltölteni egy csendes vasárnap délutánt, annak teljes szívemből tudom ajánlani A nagy zsákmányt!

P.S.: figyelmeztetés: tömegközlekedésen, illetve ivás közben nem ajánlott olvasni. Első esetben hülyének néznek, második esetben fulladásveszély áll fenn. ;)

Értékelés: 4,5/5
Kedvenc jelenet: az összes Kate vs. Nick, plusz Boyd nagy alakítása
Kedvenc karakter: Nick, Willie, Kate apja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Limk Related Widget