2015. szeptember 17., csütörtök

Cover Reveal #1 Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok


Hello népek!

Ma valami különlegességet hoztam nektek, a Könyvmolyképző jóvoltából. Ugyanis a kiadó úgy döntött, hogy itthon is elindítja a külföldön oly' népszerű "Cover Reveal", kezdeményezést, aminek keretében a résztvevő blogokra kerül ki legelőször az itthoni borítója a megjelenésre váró könyveknek. Hát nem izgalmas? :)

Elsőként egy Arany Pöttyös könyv kerül terítékre:

2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Kristin Hannah New York Times bestseller regénye, a Firefly Lane - Szentjánosbogár lányok. Csodálatos, magával ragadó történet szerelemről, veszteségről és a barátság mindent elsöprő erejéről.hát nem gyönyörű? *.*

A könyv adatai:

Oldalszám: 656
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Firefly Lane
Fordító: Palásthy Ágnes
ISBN: 9789633736074
Várható megjelenés: 2015. ősz


Jegyezd elő Te is!

(Technikai megjegyzés: Az előjegyzés nem minősül rendelésnek. Előjegyzés esetén értesítést küldünk, amikor előrendelhetővé/rendelhetővé válik a könyv. Természetesen amint változik a könyv státusza, megrendelni is ezeken a linkeken lehet majd, nem fognak elavulni.)


         vagy


illetve

Csekkold le a >>> molyos adatlapját <<< és tedd a kívánság és/vagy várólistádra!

Fülszöveg:

1974 nyarára Kate Mularkey már belenyugodott, hogy a nyolcadikos évfolyam társadalmában az ő helye a tápláléklánc legalján van. Aztán legnagyobb ámulatára, a szemközti házba beköltözik a „világ legmenőbb csaja”, és vele akar barátkozni. Úgy tűnik, Tully Hartnak megvan mindene: szép, okos, ambiciózus. Látszólag nem is különbözhetnének jobban. Kate-nek reménye sincs, hogy szerető családjával, akik lépten-nyomon szégyent hoznak rá, valaha is a menők közé tartozzon. Tully viszont csupa titok és csillogás, ám belülről titok emészti. Ők ketten megfogadják, hogy barátok lesznek mindörökre, és a nyár végére TullyésKate-té, elválaszthatatlan barátnőkké forrnak össze.

Így indul Kristin Hannah nagyszerű új regénye. A több mint három évtizeden átívelő, a Csendes-óceán északnyugati partvidékén játszódó Szentjánosbogár köz két nő megrendítő, nagy hatású története, és egy olyan barátságé, amely életük meghatározó eleme lesz.

Tully a kezdetektől fogva kétségbeesetten igyekszik bebizonyítani a világnak, hogy ér valamit. Mivel anyja kicsi korában elhagyta, feltétel nélküli szeretetre vágyik. Vakon követi becsvágyát New Yorkba, majd a világ körül, s hírnévre és sikerre tesz szert… magányosan.

Kate valójában nem akar mást, csak szerelmet és családot, teljesen hétköznapi életet. A maga csendes módján Kate ugyanolyan elszánt, mint Tully. Azt azonban nem tudja, hogy a házasság és az anyaság mennyire megváltoztatja majd. Hogy mennyire szem elől téveszti, ki volt azelőtt, és mit akart. És hogy mennyire irigyli majd híressé vált legjobb barátnőjét…

Tully és Kate harminc éven át támogatják egymást jóban és rosszban, túlélve a barátság viharait is: féltékenységet, haragot, megbántottságot, neheztelést. Azt hiszik, már semmi nem árthat nekik, amikor egyetlen árulás elszakítja őket egymástól… és végső próbának veti alá a bátorságukat és a barátságukat.


Gondolatok:


A fülszöveg eleje nagyon tipikusan kezdődik, leszámítva az évszámot. 1974. Érdekes választás. Úgy hangzik, mintha iszonyatosan régen lett volna, de utána számoltam, és nem. Belátható távolságban vannak ám azok a hetvenes évek (csak nem feltétlenül nekem), és ez, illetve a tény, hogy milyen hosszú időt ölel fel a regény (tulajdonképpen napjainkig előrenyúlik), mindenképpen egy nosztalgikus hangulatot kölcsönöz neki.

Ami a borítót illeti... eszméletlenül gyönyörű lett, és a cím is nagyon tetszik! Nagyon hangulatos, és pontosan ezt remélem a könyvtől is: erős atmoszférát, ami magába szippant. Még nem olvastam az írótól (meg úgy egyáltalán, kevés ilyen típusú regényhez volt szerencsém), de a Szentjánosbogár lányok határozottan felkeltette az érdeklődésemet, és alig várom, hogy a boltokba kerüljön.

A szerzőről:


Kristin Hannah 21 regény New York Times bestseller szerzője. Hawaiion él férjével és fiával, ahol gyakran hódol egyik kedvenc foglalatosságának: az olvasásnak. Kislányként balerina szeretett volna lenni, végül jogász lett belőle. Íróvá egy utólag szerencsésnek bizonyuló nehézség miatt vált: amikor kisfiát várta, ágynyugalomra ítélték - így minden keze ügyébe kerülő könyvet elolvasott. Akkor jött az ötlet az íráshoz, amit azóta töretlenül folytat is.Remélem, ti is kedvet kaptatok hozzá!

Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Limk Related Widget