2016. november 4., péntek

Mi lenne ha... Book Tag

Hello népek!

Még az előző elején Babó Buca, a Könyvfikusz bloggere volt olyan kedves, és kihívott egy tagre, így most ezzel érkezem, természetesen önmagamhoz hű módon rettenetesen elkésve, az utolsó utáni pillanatban. Babó Bucáék nem tudták a tag nevét, ezért csak úgy elnevezték, de amikor elolvastam a kérdéseket, nekem leesett, hogy láttam én ezt már külföldi bloggereknél, és a Would You Rather névre hallgat.
Miután a Would You Rather játékok lényege, hogy mindenképpen választani kell a két lehetőség közül, így én is ennek tükrében válaszolgattam.

Szóval, lássuk is a kérdéseket!


1. Mit olvasnál inkább: csak önálló regényeket vagy csak trilógiákat?

Ha félretesszük a minőség vs. mennyiség kérdéskörét, azt mondanám, trilógiákat. Nagyon tudom értékelni a manapság jellemző sorozatdömpingben, ha összeakadok néhány jóféle önálló regénnyel, de mindig elszomorodom a végére, mert olvasnám még tovább. Legalábbis ha tényleg élveztem, és nem úgy kellett keresztül vergődnöm rajta. Nagyon kevés az olyan regény, amit tényleg szerettem, de a könyv végére érve mégis úgy éreztem, hogy itt a vége fuss el véle, és ez így van jól. Nem szeretek kiszakadni abból a világból, illetve búcsút mondani a karaktereknek. Ráadásul imádom a hosszútávú karakterfejlődéseket, ezt pedig nagyobb lélegzetvételű, több részes sorozatok esetében jön ki a leginkább. Legutóbb a Kegyetlen szépséggel jártam így. Teljesen tönkretett maga az érzés, hogy vége van, és nincs több rész. Ráadásul az írónő nem is tervez többet. Szóval, ha csak az egyiket olvashatnám a hátralevő életemben, akkor a trilógiák/sorozatok mellett tenném le a voksom.

2. Kitől olvasnál inkább: csak nőktől, vagy csak férfiaktól?

Oké, gyorsan végigfutottam magamban a kedvenc könyveim listáján, és olyan vegyes volt a felhozatal, hogy túlontúl kegyetlennek találtam a kérdést, így nem vagyok hajlandó válaszolni. Belegondolni is borzasztó lenne, ha csak az egyik nemtől olvashatnék.

3. Hol vásárolnál inkább: könyvesboltban vagy online?

Imádok könyvesboltba járni és böngészni, de manapság már a könyveim túlnyomó részét online rendelem, főként, mert így általában jóval olcsóbb. #csóródiákélet Így azt kell mondjam, hogy inkább online. De bár ne így lenne. Bár jobban megérné az embereknek könyvesboltba menni. Komolyan.

4. Melyiket választanád inkább: az összes könyvből film vagy sorozat?

A filmekkel általánosságban véve jobb a tapasztalatom, de volt már példa remek sorozatokra is, amiknek könyv volt az alapja, lásd: Outlander. Így a válaszom forrását inkább az időhiányban kell keresni: a filmek felé hajlok.


5. Mennyit olvasnál inkább: naponta öt oldal vagy hetente öt könyv?

Ehh. Heti 5. Naná hogy. Bár azt erősen kétlem, hogy fizikailag képes lennék rá, egyetem és munka mellett. Mostanság annak örülök, ha havi 5 összejön.

6. Mi lennél inkább: kritikus vagy író?

Kritikus. Évek óta nem tudtam terjedelmesebb hosszúságú írásokat befejezni, szóval íróként igen hamar éhen halnék. Bár lehet, hogy befejezett kézirattal is.


7. Mit tennél inkább: újra és újra a 20 kedvenc könyvedet bújnád, vagy csak új könyveket olvasnál?

Nehéz kérdés, miután mániákus újraolvasó vagyok, de olyan szinten, hogy molyon, illetve goodreadsen már be se jelölöm az újraolvasásokat. De még így is azt mondanám, hogy új könyvek. Túl hosszú a várólistám!

8. Mi lennél inkább: könyvtáros vagy könyvesbolti eladó?

Könyvesbolti eladó, egyértelműen. Szeretem a könyvtárak hangulatát, de az egyetemi könyvtáron kívül sose jártam egybe sem. A könyvesboltokból viszont ki se lehet rángatni.

9. Mit olvasnál inkább: csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket, vagy minden mást, kivéve azt az egy műfajt?

Ha a fantasy-t és sci-fit valahogyan egy kalap alá tudom erőszakolni, akkor - bár abszolút nem támogatom az egyetlen műfajra szűkülést - talán meg tudnék vele békélni. Mindenesetre biztos jobban viselném, mintha soha többet nem olvashatnék a fenn említett műfajokból.

Nos, ennyi lett volna a Would You Rather book tag, remélem, tetszett! Ha kedvet kaptatok a kitöltéséhez, vigyétek nyugodtan, én most nem hívnék ki senkit. Ti melyik kérdést találtátok a leghúzósabbnak?
Üdv,


2 megjegyzés:

  1. Már nem is emlékszem, hogy mikor hívtalak ki, de jó, hogy te észben tartottad :D

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    Tetszik ez a bejegyzés, mert találóak a kérdések, a válaszok meg izgalmasak.

    Szép napot:
    Brukú

    VálaszTörlés

Limk Related Widget