2015. április 25., szombat

Bookish Scenario Booktag

Sziasztok!

Ebben a hónapban se maradtunk booktag nélkül természetesen (nagyon rájuk kaptam, a fene egye meg :D), úgyhogy ezúttal prezentálnám a Bookish Scenario Booktag-et, egy csomó "mi lenne, ha...?" kérdéssel, ahogy a címe is sugallja.


1. Ha meg kellene válnod az összes könyvedtől és műfajonként csak egyet tarthatnál meg, melyek lennének azok?

Hmmm hmm... ez dög nehéz, de azért kikecmergek belőle.

dráma (tudom, hogy ez műnem, de az emberiség dráma túl specifikusnak tűnt): Madách Imre - Az ember tragédiája (egy csodálatos, nagyon régi kiadás van meg belőle, azt csak a holttestemen át adom ki a kezemből)
szépirodalom: Jane Austen - Büszkeség és balítélet
fantasy: Erin Morgenstern - Éjszakai cirkusz
sci-fi: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik (NEM ADOM A DRÁGASZÁGOT!)
történelmi: Gárdonyi Géza - Egri csillagok (ajándék a nagyszüleimtől, névre szóló, kizárt hogy meg tudnék tőle válni)
young adult: Meg Cabot - Tinibálvány (tudom, hogy mindig emlegetem, de a szívemhez nőtt a megsárgult lapjaival meg a giccses borítójával együtt, na. Ilyen szentimentális liba vagyok, és kész.)
disztópia: Catherine Fisher - Incarceron (mert olyan csudi-csudi szép)

Akad még jó néhány műfaj, amit fel tudnék sorolni, de nem érezném fairnek, miután az eredetiben is csak 3 volt megadva, csak közös megegyezés alapján szabadabbá tettük egy kicsit a kérdést, mert hát mindenki mást szeret. Úgyhogy maradjunk ennyiben. :)

2. Könyvesboltban hallod amint egy tini azt mondja az anyjának, hogy nem szeret olvasni, de az anyukája ragaszkodik ahhoz, hogy válasszon egy könyvet. Odamész és ajánlasz neki egy könyvet, amit azok is szeretnek, akik nem szoktak olvasni – melyik könyv lenne az?


Nos, ez a tinitől is függene. Biztos rákérdeznék, milyen filmeket szeret, vagy mi érdekli. Meg az se mindegy, hogy fiú vagy lány az illető. De ha így látatlanba kéne valamit mondanom, akkor a Villámtolvajra esne a választásom. Mert a HP-t úgyis mindenki ismeri. És mert a Percy Jacksonból a mitológiát is nagyon fogja vágni. Ráadásul annyira közvetlen a hangnem, hogy képtelenség nem szeretni.

3. Nincs jókedved és megkérsz, hogy menjek el érted. Mit olvasol, hogy jobb kedvre derülj?
Calderont. :D Mi mást? Esetleg a Soulless-t.

4. Egy napra visszamehetsz a kamaszkorodba. Melyik lenne az a könyv, amit az akkori éned olvasna?
19 évesen nem hinném, hogy teljesen totálisan kinn lennék a kamaszkorból, de ha olyan 13-14 évesre gondolunk, akkor valószínűleg a Tinibálványt. :) (Igen, tudom! Elegetek van belőle. xD)

5. A barátaid meglepnek egy 4 napos kirándulással és csak egy órád van összepakolni. Melyik könyvet vinnéd magaddal?

Értelemszerűen azt, amelyiket épp olvasom. Plusz még egy olvasatlant a polcról, arra az esetre, ha befejezném az aktuálisat. Nyilván, ha valami féltéglát olvasnék éppen, akkor valami rövidebbet pakolnék be, elvégre kinek van kedve végigcipelni A gyűrűk urát az országon? Nem mintha nem lett volna rá már példa...

6. Kirabolták a házad. Ne aggódj, mindenki biztonságban van, de a könyvespolcodat kifosztották. Melyik az a könyv, amit a legjobban remélsz, hogy nem vitték el?

Madách Imre - Az ember tragédiája, a már fent említett okok miatt.
Persze, ha kifosztanák a könyvespolcomat, akkor addig mennék, ameddig elő nem kerítem a rohadékot és utána egyenként törném le az ujjperceit.

7. Az egyik barátod kölcsönvesz tőled egy könyvet és borzalmas állapotban hozza vissza. 
a) Eljátszod, hogy nem vetted észre. 
b) Megkéred, hogy vegyen neked egy másikat helyette. 
c) Megbosszulod?

Erre eddig csak kétszer volt példa, de kérdés nélkül kaptam egy újat. Ismernek, mint a rossz pénzt, tudták, hogy ott a helyszínen kéne újraéleszteni. (Mindkét esetben ráömlött valami.) De ha választani kell, akkor b).

Ennyi lett volna a Bookish Scenario booktag, remélem tetszett. :)  Mint általában, köszönöm a Kis Könyves Bloggerek csoportnak a kihívást! Az alábbi linkeket követve megtaláljátok az ő bejegyzéseiket is, mindenképp nézzetek be hozzájuk! :)
A tag-et pedig vigyétek nyugodtan és töltsétek ki a saját blogotokon, vagy válaszoljatok itt a kommentekben.

A booktag forrása: http://adayinbookland.blogspot.com.es/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Limk Related Widget