2013. március 14., csütörtök

Amikor nem a rock üvölt a hangfalakból


Tulajdonképpen én mindenféle stílusra vevő vagyok (oké, szóval nagyon kevés kivétellel), de esélytelen letagadnom, hogy a fő csapásirány azért a rock. Mindenféle rock, hangulattól függően, egyszerűen imádom a sokszínűségét, az őszinteségét és azt a mérhetetlen energiát.

De néha, amikor például este nem tudok aludni, vagy meg akarok nyugodni és átgondolni valamit, vagy csak egyszerűen besokallok mindentől és valami másra van szükségem, akkor előtérbe kerülnek a nyugisabb zenék, amik csak elringatnak és jól esik őket lehunyt szemmel hallgatni.

A Coldplay igazából alternatív rock, de a zenéjük számomra határozottan ebbe a kategóriába esik. Nagyon szeretem a számaikat, a kicsit lendületesebbeket is, mint például a Clocks és az ilyen kaliberűeket is. A The Scientist az egyik nagy kedvencem, volt időszak, amikor állandóan ezt hallgattam. 
Egyéb kedvencek: Yellow, Fix You, Paradise

Az Owl City-nek nincs sok köze a rockhoz, valamiért mégis nagyon szeretem és időről-időre újra meghallgatom a kedvenceimet. A Lonely Lullaby nem igazán tükrözi a stílust, amit képvisel, de a szomorúsága ellenére, ez a szám mindig megnyugtat. Talán a zongora teszi. :)
Egyéb kedvencek: Vanilla Twilight, Embers, Dreams and Disasters, Meteor Shower, Fireflies

Jason Walker számai közül igazából csak három áll közel a szívemhez, de határozottan az Echo tetszik a legjobban. Néha egyszerűen jól esik meghallgatni, pedig ez a stílus alapvetően elég távol áll tőlem. Köszönet érte a Vampire Diaries sorozatnak! Ha anno nem figyelek fel a Down-ra, mint a sorozat filmzenéjére, tuti soha nem botlok bele ebbe a számba.
Egyéb kedvencek: Down, Cry

Itt pedig rá is térnék azokra a számokra, amik csak úgy "lógnak a levegőben" nálam. Se az előadóról, se más számairól halvány fogalmam nincs, ezt az egyet ismerem tőlük és ezt az egyet imádom. :) Ezek főként filmzenék, a Vampire Diaries figyelemre méltóan jókat választ. Tulajdonképpen csak ezért néztem végig az első három évadját. :)
 The Quiet Kind - In Front of You

Greg Laswell - This Woman's work


 Snow Patrol - Chasing Cars


 Howie Day - Collide

 The Weepies - The World Spins Madly On


Egyéb kedvencek: Kevin Daniel - Guarded, The Fray - How to save a life, Levi Kreis - I Should Go, Hinder - Lips of an Angel, Jet - Move on, One Republic - Secrets... és még akad pár. :)

Persze még ott vannak az egyébként keményebb rockot játszó együttesek lassúbb dalai is, amiket nagyon tudok szeretni, de azokat már tényleg nagyon hosszú lenne felsorolni. Csak annyit mondok:

"Rain, rain go away,
Come again another day,
All the world is waiting for the sun."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Limk Related Widget